Which statement is correct? a. A foreign corporation is one organized in another country but does business in the US b. A foreign corporation is one organized in one state but does business in another state c. Any type of business entity doing business abroad is a foreign company.

Hello I have been studying for the CPA for quite some time. I needs some help with these questions. I want to know if my answers are correct. Thank you

1. Which of the following gives the owners of the business limited liability?
a. proprietorship
b. partnership
c. Corporation
d. None of the above (THIS IS THE ANSWER)
Answer: I think that the answer here is D ( none of the above) because the LLC is the only one that can give owners of the business limited liability.

2. Which of the following gives priority to creditors in a dissolution?
a. A proprietorship
b. An LLC
c. A partnership (THIS IS THE ANSWER)
d. all of the above
Answer: C because usually personal creditors have first priority to personal assets; any excess goes to partnership creditors.

3. Which statement is correct?
a. A foreign corporation is one organized in another country but does business in the US
b. A foreign corporation is one organized in one state but does business in another state
c. Any type of business entity doing business abroad is a foreign company
d. None of the above is correct
Answer: B or D, because a foreign corporation is one doing business in any state except the state in which is was incorporated

4. Which of the following is not a disadvantage of a corporate form of entity?
a. Double taxation
b. Incorporation costs
c. Accumulating or raising capital (THIS IS THE ANSWER)
d. Regulations
Answer: C

5. Which of the following statements is not true?
a. Most states allow an easy transition from a conventional partnership into an LLP
b. Most common law and statutory law from partnership law applies to LLPs
c. LLP do not require state filings ? (THIS IS THE ANSWER)
d. All corporations are either subchapter S or C corporations
Answer: C, because articles of LLP must be file with secretary of state.

6. Which of the following is a false statement about board of directors?
a. Board members may not use corporate assets
b. Board members may not profit from the company with or without permission of the entity
c. Board members can not compete directly with the entity
d. Board members cannot be board members of a competing company (THIS IS THE ANSWER)
Answer: D, because BOD serve as a director of any competing companies

7. A company’s audit committee should have at least one member considered to be a financial expert. Which of these is not an example of a financial expert?
a. Prior experience as a controller of a large corporation
b. Previous work in a public accounting firm
c. Prior experience as an internal auditor
d. A member of a professional accounting/finance association (THIS IS THE ANSWER)
Answer: D

8. Which of the following is not one of the elements of COSO Internal Control Integrated Framework?
a. The audit committee of the board of directors (THIS IS THE ANSWER)
b. Risk assessment
c. Monitoring
d. Information/Communication
Answer: A, is not an element of COSO

9. Which of the following is not a pass-through entity?
a. LLP
b. Subchapter S corporation
c. Chapter C corporation (THIS IS THE ANSWER)
d. General partnership
Answer: C

10. Which of the following is true and the best answer?
a. The board of directors provide advice to the entity
b. The board of directors monitors and oversees senior management
c. Maintains a level of skepticism
d. All of the following are true statements (THIS IS THE ANSWER)
Answer: D, all are correct

Order a unique copy of this paper
(550 words)

Approximate price: $22

Basic features
  • Free title page and bibliography
  • Unlimited revisions
  • Plagiarism-free guarantee
  • Money-back guarantee
  • 24/7 support
On-demand options
  • Writer’s samples
  • Part-by-part delivery
  • Overnight delivery
  • Copies of used sources
  • Expert Proofreading
Paper format
  • 275 words per page
  • 12 pt Arial/Times New Roman
  • Double line spacing
  • Any citation style (APA, MLA, Chicago/Turabian, Harvard)

Our guarantees

Delivering a high-quality product at a reasonable price is not enough anymore.
That’s why we have developed 5 beneficial guarantees that will make your experience with our service enjoyable, easy, and safe.

Money-back guarantee

You have to be 100% sure of the quality of your product to give a money-back guarantee. This describes us perfectly. Make sure that this guarantee is totally transparent.

Read more

Zero-plagiarism guarantee

Each paper is composed from scratch, according to your instructions. It is then checked by our plagiarism-detection software. There is no gap where plagiarism could squeeze in.

Read more

Free-revision policy

Thanks to our free revisions, there is no way for you to be unsatisfied. We will work on your paper until you are completely happy with the result.

Read more

Privacy policy

Your email is safe, as we store it according to international data protection rules. Your bank details are secure, as we use only reliable payment systems.

Read more

Fair-cooperation guarantee

By sending us your money, you buy the service we provide. Check out our terms and conditions if you prefer business talks to be laid out in official language.

Read more

Calculate the price of your order

550 words
We'll send you the first draft for approval by September 11, 2018 at 10:52 AM
Total price:
$26
The price is based on these factors:
Academic level
Number of pages
Urgency

Order your essay today and save 10% with the discount code DHCOVID10